Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mobiel pompstation moet druk op waterleidingen garanderen

Mobiel pompstation moet druk op waterleidingen garanderen

In Lennik wordt vandaag het mobiel pompstation geïnstalleerd. Dat moet volgens De Watergroep de problemen met de druk in de waterleidingen in Lennik, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw verhelpen.

Vorige week bleek er opnieuw een lek te zijn in de waterleiding in de Stationsstraat in Dilbeek. Daardoor ondervonden heel wat inwoners van Dilbeek, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw problemen met de druk op hun leiding. “Om dat op te vangen, voorzien we een mobiel pompstation dat in Lennik zal worden geplaatst op de hoek van de Pelmolenstraat en de Oude Geraardsbergsestraat”, legt Kathleen De Schepper van De Watergroep uit. “Het mobiele pompstation wordt op vrijdag 20 december in dienst genomen en moet voor meer waterdruk zorgen in de hoger gelegen gebieden van Dilbeek, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw.“

In januari plant Farys sneller dan voorzien een grondige renovatie van de transportleiding in Dilbeek. Over een lengte van 250 wordt over de slechte waterleiding een soort van kous getrokken. Die kous wordt na verloop van tijd zo hard dat een nieuwe buis vormt binnen de bestaande leiding. Daarvoor worden vanaf begin januari twee werfputten gegraven aan de Stationsstraat en de Hendrik Placestraat, wat de nodige verkeershinder met zich zal meebrengen. Hoe lang de werken zullen duren, is niet bekend.