Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Moderne kunst op onverwachte locaties in Asse

Moderne kunst op onverwachte locaties in Asse

Moderne kunst op plaatsen waar je het niet verwacht. Dat is het opzet van 'Van Stof tot Asse'. Het driejaarlijkse kunstproject in Asse is dit weekend op gang getrapt en laat de komende weken het werk jonge en gevestigde kunstenaars op je los.

Een oud vredegerecht, een schrijnwerkerij, een verlaten meubelzaak, het zijn allemaal locaties die op zich niet voor kunst bestemd zijn. En precies daarom kiest galerijhouder Jan De Smedt voor die plekken om werken van tien binnen- en buitenlandse kunstenaars te exposeren. Dit keer zijn onder meer Fred Bervoets en Norman Dilworth te gast. Verrassen en confronteren, dat is altijd al het motto geweest van 'Van Stof tot Asse'.

'Van Stof tot Asse' is intussen al aan z'n negende editie toe. Kunstprojecten gesubsidieerd krijgen is geen evidentie en dat zal het vanwege de besparingen in de toekomst nog veel minder zijn. De provincie Vlaams-Brabant steunt het initiatief al van bij het prille begin. Maar vanaf 2018 mag de provincie geen cultuurprojecten meer steunen en dat baart gedeputeerde Tom Dehaene zorgen.

Je kan Van Stof tot Asse nog gaan bekijken tot 2 november elke zaterdag en zondag, telkens van 14u30 tot 18u30

www.vanstoftotasse.be