Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

MOT brengt je in vervoering tijdens Erfgoeddag

MOT brengt je in vervoering tijdens Erfgoeddag

Het is vandaag Erfgoeddag en in het Museum van Oude technieken in Grimbergen staat die dag in het teken van vervoer. Je kan er kennismaken met de rijke collectie aan karren en wagens en zien hoe de molenaars vroeger honderden kilo’s graan en meel vervoerden.

Menselijk vernuft

Vervoer maakt voor iedereen deel uit van het dagelijkse leven. De mens bedacht steeds nieuwe hulpmiddelen om lasten te verplaatsen en die middelen worden nog steeds verder ontwikkeld. Tijdens deze Erfgoeddag neemt het MOT zijn bezoekers mee naar vroeger en focust daarbij op de vervoersmiddelen van toen.

Je kan vandaag de rijke erfenis aan karren en wagens uit de collectie van het MOT bewonderen, een stukje menselijk vernuft. Wie wil weten hoe de molenaars indertijd honderden kilo’s graan en meel vervoerden, kan een demonstratie bijwonen.

Probeer het zelf

Maar er zijn ook activiteiten waarbij je zelf aan het werk wordt gezet. Zo kan je, zwaar beladen, een wandeling maken langs kasseien en onverharde wegen met een hulpmiddel naar keuze. Je kan een ritje maken in een paardenwagen van weleer, eentje zonder vering en met ijzeren banden dus. 

Meer informatie over de activiteiten in het MOT vind je hier