wolvertemsesteenweg.jpg

Na een jaar van wegenwerken gaat Wolvertemsesteenweg terug open

zon 24 okt 2021

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en de gemeente Grimbergen hebben vandaag officieel de Wolvertemsesteenweg heropend. De handelaars en gemeente organiseerden voor de gelegenheid een groot straatfeest.

Een jaar lang werd er gewerkt aan de Wolvertemsesteenweg. Er werd een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en er kwam een bufferbekken. "Daarnaast waren er ook werken om wateroverlast te voorkomen. Het regenwater wordt bij hevigere buien beter begeleid naar het bufferbekken aan de Wolvertemsesteenweg”, zegt burgemeester Chris Selleslagh. “Zo kunnen we de Maalbeekvallei beter controleren vooraleer het regenwater in de provinciale waterweg de Maalbeek terecht komt. Dat is een positief verhaal voor de handelaars aan het station die zo minder met wateroverlast zullen geconfronteerd worden.”

De werken kostten ruim 14 miljoen euro. De handelaars reageerden alvast tevreden dat de werken achter de rug zijn en organiseerden samen met de gemeente een straatfeest. “We hebben hier serieus naar afgeteld”, zegt Ward Cornelissen van de ‘Handelaarsvereniging station’. “Een straatfeest is een mooi initiatief om de miserie hier achter ons te laten. En alle handelaars hier doen mee. Iedereen biedt wel iets aan: er zijn frietjes, thai, soep, noem maar op.”