Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nabestaanden klagen Brussels Airport aan wegens ‘grove nalatigheid’

Nabestaanden klagen Brussels Airport aan wegens ‘grove nalatigheid’

De nabestaanden van een vrouw uit Nederland die om het leven kwam bij de aanslag op 22 maart op Zaventem, gaat Brussels Airport aanklagen wegens ‘grove nalatigheid’. Dat meldt de Nederlandse krant NRC.

De familie van Elita Weath, een slachtoffer uit het Nederlandse Deventer, vindt dat Brussels Airport de reizigers onvoldoende heeft beschermd. Ook de Maastrichtste familie Pinczowski, die een zoon en een dochter verloren bij de aanslag, overwegen juridische stappen tegen de luchthaven van Zaventem.

Beide families baseren zich voor hun kritiek op het vernietigende oordeel van de luchthavenpolitie over de beveiliging van Brussels Airport. De luchthavenpolitie stelde in een open brief onder meer dat terroristen zeer gemakkelijk poolshoogte konden nemen op het vliegveld en benadrukte ook dat sommige luchthavenmedewerkers een strafblad hebben. (Lees ook: Luchthavenpolitie laakt veiligheidssitutaie in open brief’) 

In een reactie betuigt Brussels Airport opnieuw zijn medeleven. Maar de luchthavenuitbater heeft voorlopig geen weet van een formele klacht. Bovendien is de beveiliging van de publieke zones volgens Brussels Airport een verantwoordelijkheid van de federale politie.