Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Natuur & Bos kappen honderden bomen in het Hallerbos

Natuur & Bos kappen honderden bomen in het Hallerbos

In het Hallerbos in Halle worden momenteel 618 bomen gekapt. Dat gebeurt in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos. 't Gaat om sparren die er al meer dan 70 jaar staan en nu kaprijp zijn. Ze worden vervangen door nieuwe bomen.

De Douglassparren die tussen Kapittel en Winkelaar staan worden één voor één tegen de grond gelegd en dit in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos.  Filip Hubin legt uit : “Deze Douglassparren zijn eind jaren ‘30 van de vorige eeuw geplant met de bedoeling ze te verkopen. Want dit zijn eigenlijk mooie rechte stammen die redelijk dicht tegen elkaar staan voor de verkoop”.

Het bos verandert zo natuurlijk wel grondig van uitzicht, niet in het minst voor de buurtbewoners.  Maar de bedoeling is wel dat er opnieuw bomen worden geplant wilgen en  elzen.  Wie hier wil komen wandelen, moet er dus rekening mee houden dat bepaalde delen van het bos tijdelijk niet toegankelijk zijn, en dat de paden er ook wat drassig kunnen bijliggen door het wegslepen van de bomen.