Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Natuur en Bos: “Boete van 80 euro voor wie z’n hond niet aan de leiband houdt”

 

Natuur en Bos: “Boete van 80 euro voor wie z’n hond niet aan de leiband houdt”

De tweede lockdown drijft ons met z’n allen de natuurgebieden in. Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid ziet al die wandelaars graag komen, maar de medaille heeft jammer genoeg ook een keerzijde. Het aantal incidenten met loslopende honden stijgt fors. Natuur en Bos gaat nu strenger controleren en hondenbaasjes verbaliseren die hun dier niet aan de leiband houden.

“Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend veel incidenten in onze natuurgebieden. Uiteraard valt niet elke hond mensen aan, maar als ze loslopen kunnen ze veel schade berokkenen aan andere dieren en aan onze natuur”, klinkt het bij Natuur en Bos. Ook in Vlaams-Brabant deden zich de voorbije weken een aantal incidenten voor met loslopende honden. “Daarom zullen onze boswachters en natuurinspecteurs de komende weken strenger controleren. Loslopende honden brengen niet alleen andere recreanten en hun huisdieren in gevaar, maar ook de natuur waarin ze zich bewegen. Denken we maar aan het verstoren van grondbroedende vogels of het opjagen van reeën. Omdat de overlast de spuigaten uitloopt en de vriendelijke vraag om de dieren aan te lijnen vaak niet helpt, zal Natuur en Bos strenger handhaven.” Wie z’n hond niet aan de leiband houdt, riskeert een boete van 80 euro. En dat bedrag kan stijgen naargelang het aantal loslopende honden, de aangerichte natuurschade en eventueel recidivegedrag. Wie z’n viervoeter toch graag los wil laten lopen, kan dat in de hondenzones. Die vind je opgelijst op www.natuurenbos.be/hondenzones.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.