Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Natuurpunt laat ecoduct Meise niet los

Natuurpunt laat ecoduct Meise niet los

Vorig jaar reeds berichtte RINGtv over de eis van Natuurpunt voor een ecoduct boven de A12, iets wat toen door bevoegd minister Weyts werd afgeketst, wegens niet prioiritair. De eis komt nu opnieuw op tafel, met steun van de gemeente Meise.

De natuurvereniging en het gemeentebestuur van Meise schrijven nu samen een brief om de Vlaamse ministers Ben Weyts (mobiliteit en dierenwelzijn) en Koen Van den Heuvel (milieu) te overtuigen van het nut van het project. Bij vorige protesten reageerde het kabinet van minister Weyts telkens met de mededeling dat het veiliger maken van de kruispunten op de A12 prioritair was en een ecoduct nog niet aan de orde was.

Het ecoduct, een oversteekplaats voor dieren, moet vooral reeën, hazen en konijnen beschermen in de verkeersdrukke omgeving van de A12. Ter hoogte van Meise huist nog veel fauna in gebieden als deWolvertemse Beemden, de Birrebeekvallei of het Neromhof.  Frank Vermoesen, voorzitter van Natuurpunt Meise, had het bij ons vorig jaar reeds over ruim 30 overreden reeën in 3 jaar tijd. Ook de komst van de sneltram, die in de toekomst langs de A12 zal rijden, zal het voor de dieren nog moeilijker maken, klinkt het.

Meer info leest u ook bij onze collega's van Randkrant via de link  https://www.randkrant.be/artikel/op-een-half-uur-van-breendonk-naar-brussel