Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Netflik Silva helpt slachtoffers van cyberpesten

Netflik Silva helpt slachtoffers van cyberpesten

Silva Polfliet van de politiezone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel mag zich sinds kort 'netflik' noemen. Via een facebookpagina beantwoordt ze vragen van jongeren die het slachtoffer zijn van pesten via het internet, en geeft ze advies. Met de netflik heeft de politiezone AMOW een primeur te pakken.

Slachtoffers van cyberpesten kunnen Sylva Polfliet, de netflik van de politiezone AMOW, contacteren via Facebook. Haar Facebookpagina is zo afgeschermd dat alleen zij kan zien met wie ze bevriend is. De netflik is er gekomen na een enquête bij 1350 jongeren uit Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel. “Uit een enquête die we uitgevoerd hebben bij 1350 leerlingen blijkt dat voor de jongeren de drempel zeer hoog is om naar de politie te stappen. Contact met een agent via Facebook zien ze wel zitten”, zegt Sylva Polfliet.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 13% van de ondervraagden al eens slachtoffer is geweest van cyberpesten. 5% gaf aan ooit al iemand gepest te hebben via het internet. In veel gevallen gaat het om kwetsende woorden via Facebook. Deze zaken zal Sylva Polfliet nu verder opvolgen.