Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw bezoekersrecord voor Plantentuin Meise

Nieuw bezoekersrecord voor Plantentuin Meise

Plantentuin Meise heeft een nieuw bezoekersrecord te pakken. In 2019 klokt de plantentuin af op 183.381 bezoekers, bijna 7.000 meer dan vorig jaar en een verdubbeling tegenover het aantal bezoekers in 2011. 

Het is voor het vijfde opeenvolgende jaar dat Plantentuin Meise zijn bezoekersrecord verbetert. Hoogdagen zijn onder meer de WinterFloridylle. Die trok de voorbije weken bijna 16.000 bezoekers. Ook de in juni van dit jaar geopende rozentuin kan op de nodige aandacht rekenen. Het pronkstuk van de plantentuin telt 1.500 planten en is zo'n 9.000 vierkante meter groot. Ook het HOUTlab, het enige houtmuseum ter wereld, opende dit jaar de deuren.

Sinds de plantentuin in 2014 onder Vlaamse bevoegdheid viel, lijkt hij de wind in de zeilen te hebben. Intussen wordt er stevig voortgebouwd aan de Nieuwelaan. Zo wordt momenteel een nieuw ontvangstgebouw opgetrokken. Alle vernieuwingen maken deel uit van een masterplan van Plantentuin Meise. Op twaalf jaar tijd wordt er 102 miljoen euro geïnvesteerd. Tegen 2026 moet alles klaar zijn.

De plannen omvatten verder onder meer nog twee nieuwe bezoekerscentra en een gloednieuw serrecomplex. De Vlaamse overheid wil van de plantentuin dé botanische tuin van Europa bij uitstek te maken. Plantentuin Meise moet een referentie op het vlak van toerisme en wetenschappelijk onderzoek worden dat tegen 2024 jaarlijks 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland moet lokken.

Foto: Plantentuin Meise