Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw concept zelfpluktuin in Wolvertem

Nieuw concept zelfpluktuin in Wolvertem

Bij de zelfoogst-boerderij De Klepper in Wolvertem kan je zelf investeren in de oogst en je verse groenten komen plukken. Het concept is nog vrij uniek in onze regio, maar wordt steeds populairder.

De Klepper werd in april uit de grond gestampt door Dave Schollaert en Sigrid Van der Auwera uit Wolvertem : “Het is een zelfoogst-boerderij of CSA. Dat staat voor Community Support Agriculture. Het werkt als volgt: de oogstaandeelhouders kopen in het begin van het jaar een aandeel van de oogst. En daarvoor kunnen ze een jaar rond seizoengroenten oogsten. We verbouwen de groenten. We zaaien, we planten, we wieden onkruid enzovoort. En de mensen komen dan zelf naar hier wanneer ze willen”.

De Klepeer heeft jaarlijks een diversiteit van ongeveer 85 verschillende soorten groenten. Ze zijn allemaal seizoensgebonden.

In onze regio is deze variant van de zelfoogst-boerderij nog vrij onontgonnen terrein, maar het wordt steeds populairder. Zo telt Vlaanderen vandaag al zo’n 20 CSA-boerderijen.  Intussen hebben bij De Klepper al zo’n 40  gezinnen zich ingeschreven. Zij zijn alvast razend enthousiast.

Voor meer informatie kan je terecht op http://www.deklepper.wordpress.com