Nieuwe advocaten voor Van Eyken en echtgenote

din 8 jan 2019

Vlaams parlementslid en oud-burgemeester van Linkebeek Christian Van Eyken  en zijn echtgenote Sylvia Boigelot hebben twee nieuwe advocaten gevonden om hen bij te staan op  hun proces dat op 3 juni begint.

Marc Dellea, de vorige echtgenoot van Sylvia Boigelot, kreeg in 2014 een kogel in het hoofd. Van Eycken en Boigelot hadden op dat moment drie jaar een verhouding. Het onderzoek van het Brussels parket leidde naar Van Eycken en Boigelot. Die ontkennen alle betrokkenheid, toch staan ze terecht voor moord en riskeren ze 30 jaar cel.

In het raam van het onderzoek zijn Van Eycken en Boigelot ook in verdenking gesteld van het saboteren van bewijsmateriaal, zo zou een dvd met beelden van bewakingscamera’s zijn vernield op de griffie van de Brusselse correctionele rechtbank.  Als gevolg daarvan trokken de advocaten van Van Eyken en Boigelot zich terug en dus moest het koppel op zoek naar nieuwe advocaten. Op het proces dat op 3 juni van start gaat zal meester Laurent Kennes Van Eyken verdedigen. Meester Preumont zal het opnemen voor Sylvia Boigelot.