Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe dorpskern Wezembeek-Oppem krijgt vorm

Nieuwe dorpskern Wezembeek-Oppem krijgt vorm

De herinrichting van de dorpskern van Wezembeek-Oppem is volop aan de gang. De komende maanden en jaren verrijst in de dorpskern een nieuw administratief centrum, een Nederlandstalige school, bibliotheek, een openbaar park en meer dan 100 woongelegenheden.

Tegen het huidige gemeentehuis van Wezembeek-Oppem is de voorbije maanden een grote ruwbouw opgetrokken. “Het gaat om de ruwbouw van het nieuwe administratieve centrum. Dat heeft vandaag z’n hoogste punt bereikt”, zegt burgemeester Frédéric Petit (MR). “Door de coronacrisis heeft de bouw een vertraging van zeven weken opgelopen. De bouw hier moet binnen een jaar klaar zijn.”

Achter het nieuw administratief centrum komt een groot openbaar park. Verder wordt ook een nieuwe gemeenteplein aangelegd. “Het huidige gemeentehuis wordt helemaal gerenoveerd. Het is de bedoeling om er een horecazaak van te maken. Die zaak moet het plein en de dorpskern laten bruisen”, aldus Petit. De ontwikkeling van het dorpscentrum kost ongeveer 20 miljoen euro. Het gaat om de grootste investering die de faciliteitengemeente ooit heeft gedaan.