Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe ontmoetingsplaats voor Turkse gemeenschap in Vilvoorde

Nieuwe ontmoetingsplaats voor Turkse gemeenschap in Vilvoorde

De Turkse gemeenschap in Vilvoorde gaat een nieuw ontmoetings- en cultuurcentrum bouwen in de Zennestad. Vzw Viltur, die de Turkse verenigingen groepeert, heeft een hangar gekocht in de Cyriel Buyssestraat. Daar moet een echt Turks centrum komen waar iedereen welkom is.

De Turkse verenigingen in Vilvoorde waren al een tijdje op zoek naar goede locatie voor een nieuw gemeenschapscentrum. Nu vzw Viltur de hangar in de Cyriel Buyssestraat heeft gekocht, kan de Turkse gemeenschap met eigen middelen beginnen aan de bouw van hun centrum. 

In Het Laatste Nieuws reageert burgemeester Bonte bijzonder positief op de plannen. Hij vindt het een verrijking voor zijn stad. Ook schepen van gelijke kansen Fatima Lamarti staat achter het initiatief. 'Zij gaan daar culturele activiteiten op poten zetten. Toneel, lezingen, theeceremonies, maar ook huistakenbegeleiding voor kinderen die het moeilijk hebben op school. En dat steeds met een open blikveld. Ze gaan een zo breed mogelijk aanbod verzorgen dat zich zowel naar de Turkse gezinnen als naar de gewone autochtone Vilvoordenaar richt.'

Het is nog niet duidelijk wanneer het centrum zijn deuren zal openen. Eerst moeten er verbouwingen gebeuren. Dat zal zeker nog een aantal maanden duren.