Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe overval op tankstation in Tervuren: mogelijk link met Overijse en Dilbeek

Nieuwe overval op tankstation in Tervuren: mogelijk link met Overijse en Dilbeek

In Tervuren is vanmorgen een overval gepleegd op een Q8-tankstation langs de Leuvensesteenweg. De uitbater kreeg daarbij rake klappen en hij werd ook een tijdlang opgesloten. Mogelijk is er een link met recente gewapende overvallen op tankstations in Overijse en Dilbeek.

De overval gebeurde om kwart voor vijf vanmorgen. Twee overvallers sleurden de uitbater naar de kelder van het tankstation waar ze de man vastmaakten met handboeien. De uitbater kreeg daarbij een paar rake klappen op zijn hoofd. Pas na een uur kon de man worden bevrijd en werd hij voor verdere verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Intussen gingen de overvallers aan de haal met sigaretten, Lotto-biljetten en een som cash geld. De totale buit zou duizenden euro's groot zijn. Mogelijk zijn de daders gefilmd door bewakingscamera's.

De overval in Tervuren vertoont veel gelijkenissen met recente overvallen op tankstations in de regio. Zo werd op 6 december een tankstation van Total langs de Terhulpsesteenweg in Overijse overvallen. En vorige week overvielen gewapende mannen een Q8-tankstation langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. Ook daar werd de uitbater bedreigd en gingen de daders aan de haal met sigaretten en geld uit de kassa.