Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe plannen voor voormalige garage in Sterrebeek

Nieuwe plannen voor voormalige garage in Sterrebeek

Er zijn nieuwe plannen met de voormalige Ford-garage Hergon aan de Mechelsesteenweg in Sterrebeek. De eigenaar van de site heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van 47 appartementen. Eerder toonden McDonald’s en Carrefour interesse in de site, maar dat zagen de gemeente Zaventem en buurtbewoners niet zitten.

McDonald’s en Carrefour hadden hun zinnen gezet op de garage nadat die enkele jaren geleden verhuisde naar de Leuvensesteenweg. Tot concrete plannen of een bouwaanvraag kwam het echter niet omdat de gemeente en heel wat buren de plannen dat niet zagen zitten. De nieuwe eigenaar van de site heeft nu een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van 47 appartementen, 96 parkeerplaatsen en 113 fietsparkeerplaatsen.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 8 september. Nadien buigt Zaventem zich over eventuele bezwaarschriften. Op basis daarvan zal het een beslissing nemen. De gemeente staat alvast niet weigerachtig tegenover de plannen omdat Zaventem appartementsgebouwen graag enkel in dorpscentra en langs grote verkeersassen zien.

Foto: Google Maps