machelsgekruid.jpg

Nieuwe reeks op RINGtv: Machels Gekruid

woe 19 aug 2020

Vanaf morgen start RINGtv met een nieuwe reeks: Machels Gekruid. Zeven Machelaars met buitenlandse roots geven op twee zaterdagen in september een kookworkshop waarin ze een gerecht klaarmaken uit hun land van oorsprong. De komende weken maak je in Machels Gekruid kennis met die Machelaren.

Op dinsdag en donderdag zal je op RINGtv kennis kunnen maken met de zeven Machelaars. De workshops die ze nadien geven, vinden plaats in de hotelschool van Campus Wemmel op zaterdag 12 en zaterdag 19 september. “Zoals iedereen weet verbindt eten mensen. Je leert andere landen kennen, andere bereidingen. Je leert dat te appreciëren waardoor je ook elkaar gaat appreciëren”, zegt schepen van Integratie Magda Geeroms (N-VA).

Voor de Machelaars is de kookworkshop die ze geven een kans om hun Nederlandse taal te oefenen. Minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) investeert 24.000 euro in het project. “Wij Vlamingen zijn Bourgondiërs en kunnen wel iets leren van buitenlanders en hun keuken. Maar we willen ook de boodschap geven dat buitenlanders iets kunnen leren van ons: Nederlands leren en uiteindelijk ook gebruik maken van onze media, zoals RINGtv”, zegt minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts.

In de reeks Machels Gekruid kom je ook te weten wat de zeven Machelaars gaan klaarmaken. Zo kan je kiezen voor welke workshop je je wil inschrijven. Dat kan hier. De workshops zijn achteraf ook te zien op RINGtv.