Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe school Vilvoorde moet klaar zijn tegen september 2021

Nieuwe school Vilvoorde moet klaar zijn tegen september 2021

De nieuwe GO! school Tangram in Vilvoorde, die deel uitmaakt van het stadsontwikkeling 4 Fonteinen, moet klaar zijn tegen september 2021. De school zal plaats bieden aan zo’n 240 leerlingen. De architectuur zal het pedagogisch verhaal van onderzoekend leren volledig ondersteunen. De school krijgt daarvoor een aparte inrichting mee.

Tangram zal plaats bieden aan een kleuterafdeling, een basisschool en een eerste graad secundair. Er komen innovatieve leerruimtes, een sportzaal en kwalitatieve buitenruimtes op een oppervlakte van 2.597 vierkante meter. De inrichting wordt bijzonder: geen klassen maar ‘units’, projectruimtes als amfitheaters, een didactische keuken, labo en crearuimtes. Het terrein naast de school wordt als park een uitbreiding van de groene speelplaats van de school. Opmerkelijk: op het dak komt een speelplaats met onder meer een glijbaan. 

Aan de zijde van de Harensesteenweg zal zich de sporthal met kleedruimtes bevinden.  “We bouwen Tangram met een heel bewust doel: volledig ingereicht volgens het pedagogische verhaal”, zegt Kurt Meeus, algemeen directeur van GO! scholengroep SCOOP. "In deze school komen vier verschillende openbare ruimten samen. Het zal ontegensprekelijk het sluitstuk van de nieuwe stadsontwikkeling worden. Om die reden hoeft het gebouw zich niet onzichtbaar te integreren, maar mag het zeker gezien worden”,