zelfoogstboerderij2.jpg

Nieuwe zelfoogstboerderij in Lembeek

zat 16 mei 2015

Woon je in Halle of omgeving, houd je van verse groenten en fruit, maar is je eigen tuin niet groot genoeg om zelf te kweken? Dan is er goed nieuws. Lembeek is immer een zelfoogstboerderij rijker: 't Groen(te) Hart.

 

Het concept is eenvoudig. Wim Deseaedeleer en Sigrid De Crem zaaien, planten en onderhouden op hun veld in de Vredelaan in Lembeek biologisch gekweekte groenten, fruit en kruiden. Wil je aanspraak maken op een deel van de oogst, dan koop je per jaar een oogstaandeel voor alle leden van je gezin.

Je mag dan jouw eerlijk deel, volgens de behoeften van je gezin, oogsten op het veld om zelf vers te verbruiken. Is de oogst extreem goed, dan profiteer je daar mee van. Maar valt de oogst tegen, dan hoort ook dat erbij. 

't Groen(te) Hart werkt volgens het CSA-principe, Dat staat voor Community Support Agriculture. Sigrid en Wim volgen daarmee het voorbeeld van De Klepper in Wolvertem, de CSA-pionier in onze regio. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"30354","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"330","width":"610"}}]]