Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

NIEUWSneuzen leggen politici op de rooster

NIEUWSneuzen leggen politici op de rooster

Vanavond start RINGtv met de derde editie van NIEUWSneuzen. Zeven klassen uit zeven verschillende middelbare scholen kruipen in de huid van een kritische journalist. Het concept is deze keer volledig toegespitst op de verkiezingen van 26 mei. 

De voorbije jaren moesten de leerlingen telkens regionaal nieuws voor RINGtv zoeken. Deze keer leggen zeven klassen elk een politiek boegbeeld van een andere partij op de rooster. De politicus staat telkens op de lijst voor het Vlaamse parlement. De partij kregen de leerlingen een tijdje terug willekeurig toebedeeld.

"Met de nieuwsneuzen wil RINGtv jongeren nauwer betrekken bij de politiek. De NIEUWSneuzen zijn leerlingen uit het vijfde of zesde jaar van het secundair onderwijs en worden binnenkort ook stemgerechtigd. Een kritische blik op de maatschappij en de politiek is daarbij niet onbelangrijk," zegt Kris Vander Gracht, eindredacteur van NIEUWSneuzen.

Alle interviews worden nadien voorgelegd aan een jury van journalisten en professoren die gespecialiseerd zijn in politiek. De klas met het beste politieke interview wint de hoofdprijs. Ook alle RINGtv-kijkers kiezen mee welk interview het beste was.

Na de laatste uitzending op dinsdag 21 mei kan je stemmen via onze website. Op zaterdag 25 mei, daags voor de verkiezingen, wordt de publieksprijs bekend gemaakt.