Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

NIEUWSneuzen leggen politici op de rooster

 

NIEUWSneuzen leggen politici op de rooster

Vanavond start RINGtv met de derde editie van NIEUWSneuzen. Zeven klassen uit zeven verschillende middelbare scholen kruipen in de huid van een kritische journalist. Het concept is deze keer volledig toegespitst op de verkiezingen van 26 mei. 

De voorbije jaren moesten de leerlingen telkens regionaal nieuws voor RINGtv zoeken. Deze keer leggen zeven klassen elk een politiek boegbeeld van een andere partij op de rooster. De politicus staat telkens op de lijst voor het Vlaamse parlement. De partij kregen de leerlingen een tijdje terug willekeurig toebedeeld.

"Met de nieuwsneuzen wil RINGtv jongeren nauwer betrekken bij de politiek. De NIEUWSneuzen zijn leerlingen uit het vijfde of zesde jaar van het secundair onderwijs en worden binnenkort ook stemgerechtigd. Een kritische blik op de maatschappij en de politiek is daarbij niet onbelangrijk," zegt Kris Vander Gracht, eindredacteur van NIEUWSneuzen.

Alle interviews worden nadien voorgelegd aan een jury van journalisten en professoren die gespecialiseerd zijn in politiek. De klas met het beste politieke interview wint de hoofdprijs. Ook alle RINGtv-kijkers kiezen mee welk interview het beste was.

Na de laatste uitzending op dinsdag 21 mei kan je stemmen via onze website. Op zaterdag 25 mei, daags voor de verkiezingen, wordt de publieksprijs bekend gemaakt.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.