Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

OLV-ziekenhuis Asse bereidt zich voor op heropstart

OLV-ziekenhuis Asse bereidt zich voor op heropstart

Vanaf maandag mogen de ziekenhuizen in de eerste fase van de corona-exit hun niet-dringende ingrepen en consultaties opnieuw opstarten. In het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Asse wordt daar alles voor in gereedheid gebracht.

Voorwaarde om de niet-dringende ingrepen en consultaties opnieuw op te starten is natuurlijk dat de ziekenhuizen rekening moeten houden met een resem aan veiligheidsvoorschriften. “We brachten bijvoorbeeld stippen en pijltjes aan om de mensen aan te manen voldoende afstand te houden van elkaar,” aldus Karla Lefever van de communicatiedienst van het OLV-ziekenhuis in Asse. “Dat begint al met het aanschuiven naar een checkpoint waar iedereens temperatuur gemeten wordt en mensen handgel en een mondmasker krijgen.”

Anders werken
Ook voor de artsen in het ziekenhuis wordt het anders werken dan gewoonlijk. “Na elk patiëntencontact zullen de burelen ontsmet worden, op die manier proberen we de veiligheid te garanderen voor elke volgende patiënt,” legt Lefever uit.

'We contacteren patiënten zelf'
De maatregelen betekenen niet dat zomaar iedereen naar het ziekenhuis kan komen. “In eerste instantie kijken we naar de patiënten bij wie de zorg niet langer kan worden uitgesteld. Bij ons geldt dat wie een afspraak had die geannuleerd moest worden, zelf gecontacteerd zal worden voor een nieuwe afspraak.”