Omgewaaide bomen zorgen voor hinder

zon 10 maa 2019

Het is een stormachtige dag en dat zal je geweten hebben. Op de Binnenring rond Brussel is de rijweg ter hoogte van Groenendaal volledig versperd door omgewaaide bomen. Ook op andere snelwegen in onze regio is er hinder. Het provinciedomein van Huizingen bleef door de aangekondigde storm dicht vandaag. Het noodnummer 1722 blijft voorlopig actief.

Meerdere bomen op de Binnenrond rond Brussel zorgen voor heel wat hinder ter hoogte van Groenendaal. De rijweg is er volledig versperd. Ook op de A12 van Antwerpen naar Brussel en op de E19 ter hoogte van Zemst zijn er rijstroken gesloten door omgewaaide bomen. Eerder vanmiddag belandde ook op de Binnenring ter hoogte van Huizingen een boom op de snelweg. Als bij wonder geraakte niemand gewond.

Het provinciedomein van Huizingen blijft dicht vandaag. De provincie nam die maatregel uit voorzorg na de aankondiging van het stormweer.

Het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies is gisteren al geactiveerd en blijft ook vandaag actief. Bedoeling van dat nummer is dat het noodnummer 112 niet overbelast geraakt door niet-levensbedreigende oproepen.