Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ongelooflijk toeval dat derde bom op luchthaven niet ontplofte

Ongelooflijk toeval dat derde bom op luchthaven niet ontplofte

Het lijkt er sterk op dat ongelooflijk toeval een nog groter bloedbad op de luchthaven van Zaventem heeft kunnen voorkomen. Op de beelden van de veiligheidscamera is te zien dat derde zelfmoordterrorist door de kracht van de tweede bom weggeblazen werd met zijn eigen bommenpakket. Dat schrijft het Nieuwsblad.

 

In de luchthaven van Zaventem vielen dinsdag 11 doden na twee krachtige bomexplosies. Maar de ravage had nog groter kunnen zijn als ook de derde zelfmoordterrorist, de voortvluchtige met het hoedje, zijn bommenpakket tot ontploffing had gebracht. De beelden van de veiligheidscamera's in de luchthaven geven nu een mogelijke verklaring waarom dat niet gebeurde. 

De man stond in het midden van de vertrekhal te wachten op zijn beurt, maar werd meters naar achteren geblazen door de kracht van de tweede bom, die vlakbij de lagekostenmaatschappijen ontplofte. Op de beelden is te zien dat hij enkele seconden bleef liggen, daarna overeind krabbelde en met de panikerende massa mee naar buiten vluchtte. Zijn pakket liet hij onaangeroerd achter. Daarna verwdeen hij spoorloos.

Het federaal parket nuanceert het verhaal een beetje. Het parket vermoedt dat de derde zelfmoordterrorist niet gewoon zijn beurt afwachtte, maar hoopte dat zijn bom zou ontploffen door de schokgolf die de andere bommen zouden veroorzaken.