plastic-bottles-115071_1920.jpg

Ook bij Incovo en Interza mogen alle plastic verpakkingen vanaf 1 april in de blauwe PMD-zak

vrij 12 maa 2021

Vanaf 1 april krijgen, na Intradura, ook Incovo en Interza van verpakkingsorganisatie Fost Plus de toelating om alle plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak in te zamelen. Inwoners kunnen na de laatste pmd-ophaling in maart de gewijzigde sorteerregels thuis beginnen toepassen.

De nieuwe sorteerregels gelden voor de 10 gemeenten van afvalintercommunales Interza en Incovo: Vilvoorde, Machelen, Zemst, Londerzeel, Meise, Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kampenhout en Steenokkerzeel. Inwoners van deze gemeenten mogen vanaf 1 april alle plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak steken.
“Wie vandaag de gemiddelde restafvalzak nakijkt, ziet dat de meeste plaats wordt ingenomen door de plastic verpakkingen. Plastic folies, yoghurtpotjes, margarinevlootjes, plastic schaaltjes, vlees- en visschaaltjes, plastic bekers en bloempotjes, zelfs chipszakjes: het mag voortaan allemaal in de blauwe zak”, zegt Jan Buysse, directeur van Incovo en Interza

Grotere PMD-zak en kleinere restafvalzak

Deze wijziging heeft tot gevolg dat de hoeveelheid afval in de restafvalzak tot de helft kan dalen. De hoeveelheid PMD zal dus toenemen. Daarom voeren Incovo en Interza grotere PMD-zakken in en kleinere restafvalzakken. De nieuwe zakken zijn vanaf deze week verkrijgbaar, maar de prijs daarvan blijft ongewijzigd.

De bestaande PMD-zakken blijven onbeperkt geldig. De oude restafvalzakken mogen gebruikt worden tot 31 augustus 2021. Wie dan nog restjes restafvalzakken heeft, zal deze bij Incovo en Interza kunnen inleveren voor terugbetaling.

Als je twijfelt in welke zak jouw afvalverpakking hoort, kan je surfen naar www.betersorteren.be.