Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook Halse scholen stappen mee in centraal aanmeldingsregister

Ook Halse scholen stappen mee in centraal aanmeldingsregister

Ook in Halle zal het inschrijven in een basisschool voortaan gebeuren via een centraal aanmeldingsregister. Halle stapt hiervoor in het digitale systeem dat reeds gebruikt wordt voor de scholen in Sint-Pieters-Leeuw en Beersel.

In het Heilig Hart & College in de Sint-Rochuswijk in Halle kampeerden in maart sommige ouders meer dan een week aan de schoolpoort om hun kind te kunnen inschrijven. Een scenario dat zich enkele weken later herhaalde aan de basisscholen in het centrum. (Bekijk ook de reportage: 'Weer kamperen voor Halse scholen')

Daarom zal het inschrijven vanaf het schooljaar 2016-2017 gebeuren via een centraal aanmeldingsregister. Eén van de nieuwe criteria is de afstand tussen het thuisadres en de school. Maar uiteraard zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de persoonlijke voorkeur van de ouders.

De stad Halle opereert hiervoor niet op eigen houtje maar stapt mee in het digitaal systeem dat nu al gebruikt wordt in de buurgemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel. .   Dat is vanmiddag beslist tijdens het Lokaal Overleg Platform.  Op die manier wordt ook voorkomen dat ouders hun kind naar de andere kant van de stad moeten brengen terwijl er dichterbij nog plaatsen beschikbaar in een school net over de gemeentegrens.

Het stadsbestuur van Halle en de gemeentebesturen van Beersel en Sint-Pieters-Leeuw hebben al positief gereageerd op de maatregel.

2,1 miljoen euro voor capaciteitsuitbreiding

Voorts krijgt de stad 2,1 miljoen euro van Vlaams minister van Onderwijs Crevits voor capaciteitsuitbreiding. Dat geld zal geïnvesteerd worden in uitbreidingsprojecten die voorzien zijn in GO! De Leerboom, de Buiteling (HH College) in Buizingen  en de lagere school Sancta Maria in Lembeek. Al deze investeringen moeten 232 extra plaatsen opleveren.