Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook met honden wandelen is een vakantiejob

Ook met honden wandelen is een vakantiejob

Elke woensdag bezoekt Cocktail een jongere met een ietwat aparte vakantiejob. Niet iedereen werkt bijvoorbeeld in de horeca of bij een bakkerij. Neem nu de 19-jarige Lina Rampelberg uit Opwijk. Ze verdient een centje bij door te gaan wandelen met honden.

Lina trekt door de Opwijkse velden met Nala. “Het is mijn voornaamste taak. De baasjes zijn op vakantie of moeten een hele dag werken, dus viervoeters zoals Nala zitten dan vaak alleen. Nu, bij zo'n wandeling komt meer bij kijken dan je denkt. Als je de eerste keer met de hond gaat wandelen, moet je de hond goed leren kennen", zegt Lina.

Lina doet haar vakantiejob bij The Golden Leash Pet sitting & Dog walking, het bedrijf van haar zus Tessa."Ze heeft ook een trimsalon. Dus als zij honden moet trimmen, was ik al de honden", vervolgt Lina, die project- en eventmanagement studeert. Iets helemaal anders, maar het kan nog van pas komen. “Misschien kan ik later samen met mijn zus eens iets organiseren. Een verjaardagsfeestje voor honden? Ja, dat zou leuk zijn", besluit Lina.