Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook trajectcontrole in Herne en Lennik

Ook trajectcontrole in Herne en Lennik

Ook in Herne en in Lennik wordt begin volgend jaar trajectcontrole ingevoerd.  De trajectcamera’s worden in Lennik geplaatst op de Joseph Van den Bosschestraat en in Herne op de Steenweg op Asse in Kokejane.

Trajectcontrole op snelwegen gebeurt al langer. Maar sinds een jaar geleden worden er ook trajectcontroles uitgevoerd op gewestwegen.  Twee weken geleden raakte al bekend dat Wegen en Verkeer trajectcontrole gaat invoeren op de Lenniksebaan in Sint-Pieters-Leeuw.  Intussen hebben ook Herne en Lennik beslist om op hun grondgebied trajectcontroles in te voeren.   

In Lennik zullen camera’s de trajectsnelheid meten op de Van den Bosschestraat tussen de Belle Triene in Gooik en de Negenbunderstraat in het centrum.  In Herne komen de camera’s op de Steenweg op Asse in Kokejane. 

Op beide locaties worden bovendien zogenaamde ANPR-camera’s geïnstalleerd die automatisch nummerplaten scannen en herkennen.  Ook op het kruispunt van de Edingsesteenweg met de Ninoofstesteenweg in het Lennikse gehucht Eizeringen komt zo’n veiligheidscamera.  Die moeten de criminaliteit een halt toeroepen en de verkeersveiligheid verbeteren.