Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook vanavond nog hinder bij De Lijn en de MIVB

Ook vanavond nog hinder bij De Lijn en de MIVB

Ook vanavond zal er nog hinder zijn bij De Lijn Vlaams-Brabant en de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Maar de hinder is minder groot.

De Lijn Vlaams-Brabant

Ook na de aflossing van de ochtendploeg blijft de dienstverlening van De Lijn in heel Vlaanderen verstoord.  Globaal genomen is tweede derde van de chauffeurs uitgereden. 

Maar op een aantal stadsnetten en in de regio Dilbeek is het aanbod nog steeds ernstig verstoord.  Minder dan één bus op vijf is uitgereden. En dat zal ook vanavond zo blijven.  In de regio Grimbergen rijdt intussen driekwart van de bussen.  Schoolbussen die vanmorgen gereden hebben, zullen ook vanavond rijden. 

 

MIVB Brussel

Ook het net van de MIVB zal nog de hele avond hinder ondervinden van de betoging. Het metronet rijdt op halve kracht.  Minder dan de helft van de tramlijnen wordt bediend. Ook het busnet ligt nog steeds grotendeels plat.  Slechts 7 van de 50 lijnen worden bediend. 

Meer info vindt u op www.delijn.be en www.mivb.be

 

NMBS & Brussels Airport

Bij de NMBS zijn er voorlopig geen problemen meer.  Ook Brussels Airport meldt dat de betoging geen rechtstreekse impact heeft gehad op de activiteiten op Zaventem.  Alle vluchten zijn daar normaal kunnen vertrekken.