Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opwijk wil eerlijke prijs voor lokale landbouw en start boerenmarkt

Opwijk wil eerlijke prijs voor lokale landbouw en start boerenmarkt

Zondag 9 oktober wordt in Mazenzele (Opwijk) de eerste boerenmarkt georganiseerd. De markt is een initiatief van Opwijk 2040 dat werk wil maken van een duurzame gemeente. Met het initiatief wil Opwijk 2040 de keten tussen producent en consument verkleinen.  

 “We willen niet alleen nadenken over duurzaamheid, maar ook concrete actie ondernemen. Heel wat lokale producenten waren het idee genegen en waren meteen enthousiast om deel te nemen. Het aanbod wordt zeer divers en zal onder andere bestaan uit groenten, aardappelen, appels en peren, frambozen, fruitsappen, wijnen, honing, koolzaadolie ...,” aldus Opwijk 2040.

Met de boerenmarkt wil Opwijk 2040 lokale producenten de kans geven om de eigen producten rechtstreeks te verkopen aan de consument. Op die manier kan een kleinschalige, duurzame land- en tuinbouw gecreëerd worden en krijgen lokale economieën meer slaagkansen. Bovendien krijgt de producent op die manier ook een eerlijke prijs voor de verse, seizoensgebonden producten.

De boerenmarkt vindt plaats op zondag 9 oktober van 14 tot 18 uur aan recreacafé De Kleine Deugd in Mazenzele. De toegang is gratis.