Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overal Taal

 

Overal Taal

Jaarlijks melden zo'n 14.000 anderstaligen uit Vlaams-Brabant zich aan om Nederlands te leren. Hoe je dat doet, en waarom dat zo belangrijk is, toont het Huis van het Nederlands nu in een expo in cultuurcentrum het Bolwerk in Vilvoorde.

De taal spreken van de regio waarin je woont, is van ontzettend groot belang. De expo 'Overal Taal' geeft een overzicht van de stappen die een anderstalige kan en moet doorlopen om het Nederlands onder de knie te krijgen. “Er zijn naast motivatie nog andere factoren die daarbij een rol spelen. Bijvoorbeeld heb je een scholing of niet? Ben je jong of minder jong? En heb je veel kansen om de taal te spreken ?”, aldus Marlies Bilcke van het Huis van het Nederlands.

Nederlands leren hangt vaak samen met de taalachtergrond. Zo zal een Engelsman sneller de taal spreken dan bijvoorbeeld een Chinees. En ook wij kunnen anderstaligen helpen. “Let dus op je taalgebruik.  Spreek traag en duidelijk en maak voldoende gebaren. En geef anderstaligen ook de tijd om in het Nederlands te antwoorden”, benadrukt Marlies Bilcke. 

De expo loopt nog tot 13 februari. Meer info vind je op www.huisvlaamsbrabant.be .

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.