Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overijse schrapt Druivenfeesten van kalender

Overijse schrapt Druivenfeesten van kalender

De gemeente Overijse schrapt de Druivenfeesten van de kalender door het coronaviris. De Nationale Veiligheidsraad verbood eerder al grote evenementen en festivals tot en met 1 september. Het moest wel nog definiëren wat wel nog kon doorgaan. Daar wacht Overijse niet op. "Het wordt voor iedereen een buitengewone zomer, maar we kunnen de maatregelen van de overheid alleen maar steunen. Gezondheid primeert", zegt burgemeester Inge Lenseclaes (Overijse2002/N-VA).

Met jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers over meerdere dagen brengen de Druivenfeesten heel wat mensen van binnen en buiten de gemeente bij elkaar. "Dat zou onverantwoord zijn. Op dit moment primeren de gezondheid en veiligheid van onze inwoners, verenigingen, vrijwilligers, partners en ons team", zegt burgemeester van Overijse Inge Lenseclaes (Overijse 2002/N-VA). "We zijn een alternatief zomeraanbod aan het uitwerken. Zonder Druivenfeesten, maar met tal van andere activiteiten die onze tafeldruif vieren en passen binnen de coronamaatregelen."

De volgende editie van de Druivenfeesten zal doorgaan van 20 tot en 25 augustus 2021. Ook de gemeentelijke locaties blijven gesloten voor activiteiten en evenementen tot 30 juni verboden. Tot dan mogen er ook geen evenementen doorgaan op het openbaar domein, geen kermis dus in juni en ook geen Tropiscala.