Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overijse ziet komende tijd liever geen kinderen uit Hoeilaart op activiteiten

 

Overijse ziet komende tijd liever geen kinderen uit Hoeilaart op activiteiten

Mogen kinderen onder de 12 jaar uit Hoeilaart de komende twee weken afzakken naar activiteiten in buurgemeente Overijse? Als het van Dirk Devroey afhangt niet. De schepen in Overijse en professor huisartsgeneeskunde vindt het geen goed idee nu er veel besmettingen zijn bij kinderen in Hoeilaart. Al kan de gemeente Overijse volgens burgemeester Lenseclaes zoiets niet verbieden.

Hoeilaart besloot gisteren het verenigingsleven voor kinderen onder de 12 jaar voor twee weken op slot te doen. Daarmee wil de druivengemeente het stijgend aantal coronabesmettingen bij kinderen onder controle krijgen. Een goede maatregel, vindt dokter Dirk Devroey uit buurgemeente Overijse. Hij ziet de komende twee weken dan ook liever geen kinderen uit Hoeilaart in Overijse. “We vragen iedereen om het gezond verstand te gebruiken. Als je niet mag deelnemen aan buitenschoolse activiteiten in Hoeilaart, vragen we om dat ook in de omliggende gemeenten niet te doen”, zegt Devroey op Radio 2.

Opvallend, tijdens de gemeenteraad gisteravond beweerde burgemeester Lenseclaes dat de beslissing in Hoeilaart geen impact zou hebben op Overijse. "Devroey heeft de boodschap als voorzitter van de eerstelijnszone Druivenstreek gezegd", verduidelijkt Lenseclaes. "Als gemeentebestuur hebben we die beslissing niet genomen. Officieel kunnen we kinderen uit Hoeilaart trouwens niet verbieden om hier te komen sporten, maar we kunnen hen wel adviseren om het niet te doen."

De beslissing van Hoeilaart om het verenigingsleven deels te sluiten stuit trouwens op de nodige kritiek, onder meer van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle. Hij is niet mals voor Hoeilaart en spreekt van een buitenproportionele maatregel op dit moment in de pandemie. In Hoeilaart testten de voorbije week 26 inwoners positief. Iets meer dan 70% van de Hoeilanders is volledig gevaccineerd.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.