meiveld_overijse.png

Overijse ziet komende tijd liever geen kinderen uit Hoeilaart op activiteiten

woe 22 sep 2021

Mogen kinderen onder de 12 jaar uit Hoeilaart de komende twee weken afzakken naar activiteiten in buurgemeente Overijse? Als het van Dirk Devroey afhangt niet. De schepen in Overijse en professor huisartsgeneeskunde vindt het geen goed idee nu er veel besmettingen zijn bij kinderen in Hoeilaart. Al kan de gemeente Overijse volgens burgemeester Lenseclaes zoiets niet verbieden.

Hoeilaart besloot gisteren het verenigingsleven voor kinderen onder de 12 jaar voor twee weken op slot te doen. Daarmee wil de druivengemeente het stijgend aantal coronabesmettingen bij kinderen onder controle krijgen. Een goede maatregel, vindt dokter Dirk Devroey uit buurgemeente Overijse. Hij ziet de komende twee weken dan ook liever geen kinderen uit Hoeilaart in Overijse. “We vragen iedereen om het gezond verstand te gebruiken. Als je niet mag deelnemen aan buitenschoolse activiteiten in Hoeilaart, vragen we om dat ook in de omliggende gemeenten niet te doen”, zegt Devroey op Radio 2.

Opvallend, tijdens de gemeenteraad gisteravond beweerde burgemeester Lenseclaes dat de beslissing in Hoeilaart geen impact zou hebben op Overijse. "Devroey heeft de boodschap als voorzitter van de eerstelijnszone Druivenstreek gezegd", verduidelijkt Lenseclaes. "Als gemeentebestuur hebben we die beslissing niet genomen. Officieel kunnen we kinderen uit Hoeilaart trouwens niet verbieden om hier te komen sporten, maar we kunnen hen wel adviseren om het niet te doen."

De beslissing van Hoeilaart om het verenigingsleven deels te sluiten stuit trouwens op de nodige kritiek, onder meer van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle. Hij is niet mals voor Hoeilaart en spreekt van een buitenproportionele maatregel op dit moment in de pandemie. In Hoeilaart testten de voorbije week 26 inwoners positief. Iets meer dan 70% van de Hoeilanders is volledig gevaccineerd.