Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overijsenaar snelste skydiver ter wereld

 

Overijsenaar snelste skydiver ter wereld

Luc Maisin mag zich voortaan de snelste skydiver ter wereld noemen. De Overijsenaar werd onlangs wereldkampioen speedskydiven, de snelste niet-gemotoriseerde sport ter wereld. Tijdens één van zijn parachutespringen haalde Luc een duizelingwekkende snelheid van 495 kilometer per uur.

Bij een gewone parachutesprong worden snelheden van 180 tot en met 220 kilometer per uur gehaald. Luc kliefde meer dan twee keer zo snel door de Engelse lucht. De Overijsenaar haalde het van 27 andere deelnemers met een gemiddelde snelheid van 490 kilometer per uur, verspreid over zes sprongen. "Ik heb al tal van Belgische titels, maar die wereldtitel ontbrak toch op mijn lijstje. Ik ben intussen 62 jaar, schitterend dat ik op die leeftijd nog wereldkampioen word", zegt Luc Maisin.

Bij zijn snelste sprong haalde Luc de duizelingwekkende topsnelheid van 495 kilometer per uur. "Om zo snel gaan duik ik als een plank recht naar beneden, mijn handen zo kort mogelijk bij het lichaam en benen helemaal dicht. Hoe minder luchtweerstand ik heb, hoe sneller ik ga. Wat de impact is? Na 10.000 sprongen voel ik geen druk meer in de oren, maar de krachten die op je lichaam inwerken zijn immens. Door een kleine beweging van mijn vinger kan ik volledig uit balans raken en beginnen spinnen", aldus Luc Maisin.