Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overlegcomité: strengere regels in de Vlaamse Rand?

 

Overlegcomité: strengere regels in de Vlaamse Rand?

Vanmiddag komt het Overlegcomité opnieuw samen om te bekijken welke coronamaatregelen aangepast kunnen worden. Wellicht volgen er voor Vlaanderen versoepelingen, terwijl Brussel verstrengt. Mogelijk krijgen ook gemeenten in de Vlaamse Rand het beslissingsrecht om indien nodig te verstrengen of zal hen dat opgelegd worden. 

 

Gisteren maakte de Brusselse regering al officieel bekend dat ze vanaf 1 oktober het Covid Safe Ticket wil uitbreiden naar evenementen, horecazaken, nachtclubs en sportzalen. In Vlaanderen zou dat globaal gezien niet gebeuren. De vaccinatiegraag ligt er hoog genoeg en het aantal coronabesmettingen blijft dalen. Maar dat is niet overal zo in Vlaanderen, daarom zouden bijvoorbeeld een aantal gemeenten in de Vlaamse Rand zelf mogen belissen of zelfs een verplichting krijgen voor het uitbreiden van het Covid Safe Ticket. Een aantal burgemeesters zijn daar alvast voorstander van. In hun gemeenten ligt de vaccinatiegraad lager dan 70 procent en de vrees bestaat dat Brusselaars naar de Rand zouden afzakken indien daar soepelere maatregelen van kracht zijn.

Ook wordt er vandaag in het Overlegcomité gediscussieerd over de mondmaskerplicht. Mogelijk vervalt die in horecazaken en winkels, al heerst er vooralsnog geen eensgezindheid binnen het Overlegcomité.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.