burgemeester_beerens.png

Paars-groene coalitie: 'dan blijven er van programma Open VLD alleen wat borrelhapjes over'

vrij 6 dec 2019

Er is verdeeldheid bij de Vlaamse liberalen over een mogelijke paars-groene coalitie op het federale niveau. Meer dan de helft van de Open VLD-burgemeesters ziet dat niet zitten. Ook in onze regio schieten een aantal liberale burgervaders het idee af.

De federale regeringsvorming doet binnen Open VLD heel wat stof opwaaien. Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten probeert een paars-groene regering op de been te krijgen, maar meer dan de helft van de liberale burgemeesters pleit voor een paars-gele coalitie. Met N-VA dus. Burgemeester Chris Selleslagh van Grimbergen vindt een coalitie met N-VA de enige juiste: “Wij luisteren naar de bevolking en die wil zo snel mogelijk een paars-gele beweging,” klinkt het. “Bovendien moet een regering een weerspiegeling zijn van de verkiezingsuitslag. Een paars-groene coalitie is gewoonweg té links.”

Ook de liberale burgemeester Albert Beerens van Opwijk vindt een paars-groene coalitie geen goed idee: “Ik vrees dat als wij samengaan met de socialisten en groenen er van het programma van Open VLD niet veel meer dan een paar borrelhapjes zullen overblijven.” Sterker nog: Beerens noemt een paars-groene coalitie een ramp voor zijn partij.

Onze redactie contacteerde nog andere Open VLD-burgemeesters uit onze regio, maar zij wensten niet te reageren.