Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pajotse burgemeesters willen werkloosheid aanpakken

Pajotse burgemeesters willen werkloosheid aanpakken

De burgemeesters van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen willen hun steentje bijdragen aan het bekendmaken van de werkaanbiedingen in de streek en zo de werkloosheid terugdringen. Ze organiseren daarom samen in april volgend jaar een jobbeurs.

 

Werkgevers samenbrengen

“We hebben in onze gemeenten enkele belangrijke werkgevers. Maar ook kleinere bedrijven en zelfstandigen zijn op zoek naar personeel. Die willen we samenbrengen op de jobbeurs”, vertelt Pierre Deneyer, burgemeester van Galmaarden, “de werkloosheid is laag in het Pajottenland, maar het valt wel op dat er veel hoger opgeleide werkzoekenden zijn.

“In Herne zijn we erin geslaagd om door een samenwerking van plaatselijke dienstenchequebedrijven een tiental mensen aan het werk te krijgen. Daar groeide het idee van een jobbeurs.” De gemeenten zullen voor de jobbeurs hulp krijgen van de VDAB. Naast andere werkgevers zullen ook politie en brandweer hun vacatures aanbieden. De jobbeurs zal plaatsvinden op 19 april 2016 in het Baljuwhuis in Galmaarden.