Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pajotse gemeenten roepen op om slachtoffers overstroomde gebieden te helpen

Pajotse gemeenten roepen op om slachtoffers overstroomde gebieden te helpen

De Pajotse gemeenten Pepingen, Herne, Galmaarden en Bever zetten samen een actie op poten om mensen te helpen die getroffen werden door de overstromingsramp. Samen met het Rode Kruis van Halle willen de vier gemeenten tegen eind augustus enthousiaste vrijwilligers naar de zwaarst getroffen regio’s brengen om te helpen waar kan.

Ongeveer een maand geleden werd een deel van ons land getroffen door extreem noodweer. “Via onze contacten hebben we vernomen dat ze ook in de zwaarst getroffen gebieden stilaan in de fase komen van opbouwen en herstellen”, zegt Pepings schepen Saskia Beeckmans. “Dat brengt weer heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo is bijvoorbeeld de gemiddelde leveringsduur van een keuken maar liefst acht maanden, zijn er heel wat mensen die financiële problemen ondervinden om vakmensen te bekostigen voor noodherstellingen en zijn er scholen die pas na Kerstmis hun lokalen opnieuw open zullen krijgen.”

Pepingen, Herne, Bever en Galmaarden roepen mensen daarom op om ter  plaatse te gaan helpen. “Samen met het Rode Kruis Halle en met de mensen ter plaatse zal er een concreet actieplan worden uitgerold”, aldus Beeckmans. “De gemeenten zullen vervoer organiseren om iedereen ter plaatse te krijgen én een verzekering voor de vrijwilligers afsluiten. Je moet wel zelf instaan voor stevige werkkledij en -schoeisel.”

Wie wil helpen, kan dat tegen uiterlijk 17 augustus melden via info@pepingen.be. Er wordt ook gevraagd wat jouw specifieke kunde is en het tijdstip waarop je mee de handen uit de mouwen zou kunnen steken.