Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pajottenland kandidaat voor oprichting Landschapspark

 

Pajottenland kandidaat voor oprichting Landschapspark

Het Boerenlandschap Pajottenland wordt mogelijk officieel een Landschapspark. De Vlaamse regering gaat deze legislatuur een aantal Nationale Parken en Landschapsparken oprichten en zocht daarvoor kandidaten. De provincie Vlaams-Brabant diende vijf kandidaturen in. Eén daarvan is het unieke landschap dat je alleen in het Pajottenland aantreft.

In het totaal dient Vlaams-Brabant vijf kandidaturen in. Twee voor het oprichten van een Nationaal Park: de Demervallei en Landschapspark de Merode en drie voor de oprichting van een Nationaal Park: de Brabantse Wouden, Grenzeloze Getevallei en dus ook het Boerenlandschap Pajottenland.

Authentiek
Het Pajottenland kent een authentiek cultuur-historisch landbouwlandschap met archeologische sites, historische boerderijen, kasteeldomeinen, parken en tuinen, kronkelende paden met hagen, wilgen en oude boomgaarden, Brabantse trekpaarden, geuzebrouwerijen, kapelletjes en volkse cafés. Bovendien vormt het een erg gevarieerd landschap. “Maar wat het Pajottenland echt uniek maakt, is het authentieke verhaal dat de streek met zich meedraagt”, aldus de provincie over de kandidatuur. “Een verhaal van rustige dorpskernen, van een volkse sfeer, van eenvoud en essentie in een uniek landschap.”

In het totaal zijn er in heel Vlaanderen 23 kandidaturen voor de oprichting van een Nationaal Park of een Landschapspark. Tegen begin 2023 kiest een vakjury drie locaties die zullen worden opgenomen in een masterplan en tot Nationaal Park of Landschapspark worden uitgebouwd.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.