Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pajottenland + zoekt ideeën om regio leefbaarder te maken

Pajottenland + zoekt ideeën om regio leefbaarder te maken

Het Pajottenland is een mooie streek, maar het kan nog altijd beter. Dat vindt Pajottenland+ toch. Pajottenland + is een organisatie die plattelandsontwikkeling ondersteunt  en op zoek is naar nieuwe, frisse ideeën om de streek bijvoorbeeld nog leefbaarder en groener te maken. Ze vragen dan ook aan al wie een goed concept heeft om dat in te dienen via hun website.

Dat Robrecht Geeroms gek is van het Pajottenland is een licht understatement. Samen met organisatie Pajottenland + is hij op zoek naar projecten die het platteland nog leuker, dynamischer en leefbaarder kunnen maken. “In totaliteit hebben we ongeveer 400.000 euro subsidies om plattelandsontwikkeling te ondersteunen”, zegt Robrecht Geeroms. “Gemeentebesturen kunnen een project indienen, maar ook organisaties die een project wil uitrollen in één van onze zeven Pajotse gemeenten."

Vandaag lopen er al verschillende projecten. Zo komen er in 6 pajotse gemeenten binnenkort mobipunten om de mobiliteit te verbeteren. Ook de babytheek in Galmaarden, waar kwetsbare gezinnen goedkoop babyspullen kunnen huren en kopen, werd opgericht dank zij de hulp van Pajottenland+. De projecten kunnen dus heel uiteenlopend zijn. Vanaf vrijdag 14 mei kan je je project indienen op deze website.