cafe_ambiorix.png

Parket eist 40 maanden cel voor plantage in leegstaand café

din 3 sep 2019

Het parket van Halle-Vilvoorde eist 40 maanden cel voor een man die ervan verdacht wordt een cannabisplantage te hebben uitgebaat in het leegstaande café Ambiorix aan de Meersstraat in Sint-Katherina-Lombeek, bij Ternat. Voor het illegaal aftappen van elektriciteit riskeert de man een bijkomende gevangenisstraf van 12 maanden.

In mei 2016 werd een cannabisplantage met meer dan 1.000 planten ontdekt in het leegstaande café Ambiorix. De plantage werd professioneel ingericht met hittelampen, isolatiemateriaal en water- en luchtafvoer. Tijdens de inval werd niemand gevonden, maar vingerafdrukken leidden naar de man die het pand huurde.

Hij ontkende alle betrokkenheid en beweerde dat hij het pand onderverhuurde. Maar uit onderzoek blijkt dat de man vaak in de omgeving werd gezien en uit telefoonverkeer bleek ook dat hij vaak in de buurt van het café verbleef. Op zijn GSM vonden de speurders bovendien meer dan 100 druggerelateerde gesprekken.

De man riskeert nu meer dan 4 jaar cel voor de feiten: 40 maanden voor het uitbaten van de cannabisplantage en 12 maanden omdat hij illegaal elektriciteit aftapte voor de plantage. Het vonnis valt op 2 oktober.