Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket wil gemeentesecretaris en burgemeester Gooik vervolgen

Parket wil gemeentesecretaris en burgemeester Gooik vervolgen

Het parket vraagt aan de Raadkamer om burgemeester van Gooik Michel Doomst en algemeen directeur Eric Van Snick voor de correctionele rechtbank te brengen. Dat weet Persinfo. Volgens het parket Halle-Vilvoorde hebben ze zich schuldig gemaakt aan belangenneming.

Audit Vlaanderen bracht in 2018 aan het licht dat toenmalig gemeentesecretaris van Gooik Eric Van Snick een tijdlang wijn voor de gemeente kocht via een bedrijfje van zijn moeder. Volgens de doorlichting kregen ook sponsors van de volleybalclub waarin Van Snick actief was, een voorkeursbehandeling voor gemeentecontracten. De gemeenteraad nam daarop tijdelijk een deel van de wedde van de gemeentesecretaris af. Het parket heeft volgens Persinfo de zaak nu verder uitgespit en vraag de Raadkamer om Van Snick en burgemeester Michel Doomst door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Volgens het parket zijn er genoeg bezwarende elementen over belangenneming. Zowel Doomst al Van Snick reageren verbaasd om de beslissing van het parket.

Oppositiepartij Groen vindt dat Doomst en Van Snick een duidelijk signaal moeten geven. "Indien de Raadkamer op 23 april effectief zou beslissen om onze burgemeester en gemeentesecretaris voor de rechtbank te brengen, dan lijkt het ons aangewezen dat ze zich beiden voorlopig terugtrekken in afwachting van het verloop van de zaak. Van de top van de politiek en administratie van een gemeente mag immers totale integriteit verwacht worden", zegt Alwin Loeckx van Groen.