Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket wil Van Holsbeeck en Deleu vervolgen voor gesjoemel bij verkoop RSC Anderlecht

Parket wil Van Holsbeeck en Deleu vervolgen voor gesjoemel bij verkoop RSC Anderlecht

In het dossier rond de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht, wil het federaal parket wil 11 personen doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. Dat schrijft De Tijd. Onder hen ook Herman Van Holsbeeck uit Dworp en Luc Deleu uit Dilbeek. De betrokkenen worden verdacht van onder meer oplichting en valsheid in geschrifte.

Eind 2017 betaalt zakenman Marc Coucke zo’n 80 miljoen euro om de nieuwe eigenaar te worden van RSC Anderlecht. Ex-toplui van de Brusselse voetbalclub worden nu verdacht van gesjoemel bij verkoop van de club. Zo zouden ze Coucke te veel hebben laten betalen door hem te misleiden. Herman Van Holsbeeck uit Dworp, zou tijdens zijn verhoor de fraude hebben toegegeven aan anticorruptiespeurders van de federale politie.

Het federaal parket heeft nu gevraagd om Van Holsbeeck samen met nog 10 andere mensen en 3 vennootschappen door te verwijzen naar de correctionele rechtbank van Brussel. Onder hen ook Luc Deleu. De eerste schepen van Dilbeek is huisadvocaat van Anderlecht en begeleidde de verkoop mee in goede banen. Ook het Dilbeekse advocatenkantoor waar Deleu mee verbonden is, Van Landuyt en Vennoten, wordt vervolgd.

Het federaal parket wil de voormalige toplui van Anderlecht vervolgen voor tal van feiten. Het gaat om oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. Heel wat betrokken hebben tot op vandaag ontkend dat er onregelmatigheden waren bij de verkoop.