Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Plannen zendmast verdelen Brussegem

Plannen zendmast verdelen Brussegem

De eigenaar van de zendmast in Brussegem, bij Merchtem, wil de toren toegankelijk maken voor het publiek. Dat idee maakt de buren ongerust. Zij vrezen heel wat overlast van mensen die van het mooie uitzicht komen genieten. Al drukt de eigenaar, zelf een buurtbewoner, die vrees de kop in.

De radartoren in het Brussegemse groen is 70 meter hoog en dateert uit de Koude Oorlog. Vanop de toren heb je een prachtig uitzicht op de wijde omgeving. Een uitzicht dat de eigenaar wil delen met het publiek. Plannen waar de buren van wakker liggen. Zij vrezen verkeersoverlast wanneer de zendmast een toeristische attractie wordt. "Er wordt gesproken van een kleinschalig project, maar volgens de plannen gaat het om twee terrassen op 57 meter en 67 meter hoogte", staat te lezen in een petitie die de plannen moet tegenhouden.

De eigenaar van de zendmast, die aan de voet van de toren woont, wil de buurt gerust stellen. Zo zou hij de toren alleen maar occasioneel openstellen voor scholen en buurtbewoners. Plannen van een restaurant of bed and breakfast, zoals sommigen beweren, zijn er niet. Om veiligheidsredenen zouden bovendien niet meer dan 12 personen tegelijkertijd op de toren mogen.