expo_chrysanten_2.jpg

Plantentuin plaatst veelzijdigheid chrysanten in de kijker

zon 29 sep 2019

De Plantentuin Meise staat tot 13 oktober in het teken van chrysanten. Verrassende bloemencreaties toveren het Kasteel van Bouchout om tot een kleurrijk chrysantenkasteel met meer dan duizend bloemen. Bedoeling is het om het grote publiek kennis te laten maken met de chrysant als ideale terras- en tafeldecoratieplant.

België speelt een belangrijke rol in de verdeling van sierplanten. Op het vlak van bolchrysanten hoort ons land tot de wereldtop. De komende twee weken laten chrysantentelers je daarvan meegenieten in de Plantentuin Meise. Van bolchrysanten tot snijbloemen, ze tonen je er hun mooiste producten.

De tentoonstelling kwam tot stand door een samenwerking met het Proefcentrum voor Sierteelt, Euroveiling, een aantal jonge chrysantentelers en een aantal tuinbouwscholen uit onze regio. Onder meer de leerlingen en leraars van Horteco (Vilvoorde), Tuinbouwschool (Merchtem) en Coovi (Anderlecht) die voor de verrassende bloemencreaties zorgden en de veelzijdigheid van de chrysant als kleurrijke herfstbloeier in de verf zetten.

Alle informatie vind je hier.