Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Plots staat er een ontmantelde bus in de wei: "Dat mag niet"

Plots staat er een ontmantelde bus in de wei: "Dat mag niet"

Buurtbewoners schrokken geen klein beetje toen er plots een bus werd geparkeerd op een weide tussen de Weg Achter de Hoven en de Kouterbaan in Imde (Meise). Oppositiepartij CD&V kaart de kwestie op de gemeenteraad. “Ons mooi uitzicht is weg”, klinkt het.

 

Gemeenteraadslid Emiel De Boeck (CD&V) vraagt zich af waarom er plots een grote autobus is achtergelaten op een perceel grond tussen de Weg Achter de Hoven en de Kouterbaan in Imde (Meise). “Vanuit meerdere woningen hindert deze autocar het zicht van de buurtbewoners”, zegt De Boeck. “De bus is hier een paar weken geleden geplaatst in de weide. De buurt is helemaal niet gediend met dit obstakel. Blijkbaar is de binnenzijde van de bus ontmanteld en zijn de nummerplaten verwijderd. Bij mijn weten, is het achterlaten van zo’n constructie onderworpen aan een omgevingsvergunning.”

“We vrezen ook dat de autocar wel eens zou kunnen worden omgebouwd tot een verblijfplaats, een woning of vakantieverblijf. Of het kan ook zijn dat het terrein in de toekomst gebruikt wordt voor de plaatsing van autowrakken. Ik vraag daarom aan het college van burgemeester en schepenen om hier tegen op te treden. We weten ook niet wie de eigenaar van de bus is.”

"Kan niet"
“We hebben nog geen melding gekregen dat die bus er staat”, reageert burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Zoiets kan natuurlijk niet. We hebben dit aan onze diensten doorgegeven en zij kijken het nu na.”