Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie rolt bende gsm-dieven op

Politie rolt bende gsm-dieven op

De politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise) heeft een bende gsm-dieven opgerold die in verschillende gemeenten in onze regio actief was. De bende ging vaak te werk via tweedehandswebsites en had het vooral gemunt op Apple-toestellen. In totaal werden 12 verdachten opgepakt.

Na intensief speurwerk naar de bende, werden gisteren negen huiszoekingen uitgevoerd. “Die werden gelijktijdig uitgevoerd in Londerzeel, Meise, Kapelle-op-den-Bos, Wemmel en Grimbergen. In totaal werden 4 meerderjarigen en 8 minderjarigen van hun vrijheid beroofd”, zegt Frank Maes van de politiezone KLM. “Als buit konden acht gestolen gsm’s en een spiegelreflexcamera worden gerecupereerd. Er werd ook cocaïne aangetroffen.”

2 meerderjarige verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 6 minderjarigen moeten zich verantwoorden bij de jeugdrechter. De actie vond plaats na een reeks grijpdiefstallen van gsm-toestellen in onze regio. Vaak gingen de dieven op dezelfde manier te werk.

“De verdachten reageerden op zoekertjes op tweedehandswebsites. Hierbij overtuigden ze de verkopers van gsm-toestellen om zich te verplaatsen tegen een meerprijs”, aldus Maes. “Toen ze ter plaatse de verkopers vroegen om de gsm-toestellen te mogen controleren op schade en het toestel in handen kregen, sloegen ze op de vlucht.”