Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politiezone Pajottenland overweegt sluitingsuur voor horeca vanaf 2u 's morgens

Politiezone Pajottenland overweegt sluitingsuur voor horeca vanaf 2u 's morgens

De politie van de zone Pajottenland werkt samen met de gemeentebesturen een nieuw politiereglement uit waardoor cafés en restaurants vanaf 2u ’s nachts hun deuren moeten sluiten. De maatregel moet een einde maken aan het nachtlawaai en de vechtpartijen in het anders zo rustige Pajottenland. 

Niet alleen omwille van het nachtlawaai wil de politie een sluitingsuur invoeren, ook het alcoholverbruik is de voorbije jaren gestegen. Zo blies in 2014 gemiddeld 2,8% positief, vorig jaar lag dat gemiddelde op 3,5%. Gevolg: het aantal ongevallen als gevolg van een te groot alcoholverbruik steeg tot 10,2%.

Voor de Pajotse politie is het welletjes geweest en dus wordt er momenteel met de betrokken gemeentebesturen gesleuteld aan een nieuw politiereglement dat bepaalt dat alle horecazaken om 2u ’s morgens hun tapkraan en hun deuren moeten sluiten.

De horecazaken zouden wel een vergunning kunnen aanvragen om langer open te houden, maar die zou dan weer ingetrokken kunnen worden in geval van  aanhoudende overlast.

Voor alle duidelijkheid: het politiereglement moet nog verder uitgewerkt worden en zou pas na de zomer van kracht worden. RINGtv trekt in het nieuws vanavond naar Lennik om te achterhalen hoe inwoners en horeca-uitbaters denken over het oplegde sluitingsuur.