Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politiezones verhogen waakzaamheid aan tankstations

Politiezones verhogen waakzaamheid aan tankstations

Verschillende politiezones in de Rand verhogen de waakzaamheid aan tankstations door er iets vaker te patrouilleren. Ze doen dat na een reeks van gewapende overvallen op tankstations in Overijse, Dilbeek en Tervuren. De politie vraagt uitbaters en klanten van bemande tankstations ook om extra op te letten voor verdachte zaken. 

Gisterochtend werd het Q8-tankstation aan de Leuvensesteenweg in Tervuren overvallen. De twee daders bedreigden de uitbater met een wapen en bonden hem vast. Hij werd pas een uur later bevrijd door zijn broer. De man kreeg ook een slag op het hoofd en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Het is derde overval op een tankstation in de Rand rond Brussel in twee weken  tijd. Op 6 december werd een Total-tankstation overvallen in Overijse. tijdens hun vlucht crashten ze in Jezus-Eik, waarop ze een auto carjackten. Op 10 december sloegen daders toe in het Q8-station in Dilbeek.

De betrokken politiezones Dijle en Voer, Druivenstreek en Dilbeek leggen de feiten daarom naast elkaar om te onderzoeken of het om dezelfde daders gaat. Maar na de derde overval kort na elkaar, gelooft de politie alsmaar minder in toeval. Bovendien ging het telkens om meerdere gemaskerde en gewapende mannen. Vooral het geweld dat de daders elke keer gebruiken voor een relatief kleine buit, baart de politie zorgen.

De drie politiezones voeren ook de controles op aan tankstations. Tijdens de eindejaarsperiode patrouilleren de zones sowieso vaker, maar de tankstations worden extra in de gaten gehouden.