Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Prijsuitreiking Natura Inspiratus in Plantentuin Meise

Prijsuitreiking Natura Inspiratus in Plantentuin Meise

Gisteravond is er met een prijsuitreiking een plechtig punt gezet achter Natura Inspiratus, de expo die vier maanden liep in Plantentuin Meise. De tentoonstelling was bijzonder omdat de kunstenaars ouder zijn dan 50 jaar en op latere leeftijd hun artistiek talent ontdekten. Eén van de artiesten kreeg uit de handen van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) een Vlaamse Cultuurprijs.

De afgelopen vier maanden stonden in de Plantentuin van Meise zowat 500 werken tentoongesteld. De expo kwam tot stand met Fedos, de Federatie van Onafhankelijke Senioren. Meer dan 200 kunstenaars werkten mee. “Natura Inspiratus wil het talent van 50 plussers op artistiek vlak centraal stellen. We willen aantonen dat hun talent een culturele meerwaarde biedt voor iedereen, voor heel de maatschappij. Dat 50 plussers ook cultuur maken”, Rudy Bauwbloeme, directeur van FedOS.

Dat juicht Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon toe. Ondanks drukke politieke tijden wilde hij daarom absoluut aanwezig zijn op de prijsuitreiking. “De rijpheid van leeftijd en de levenservaring kunnen net bijzonder nuttig zijn voor een latere carrière, dat geldt voor de politiek, maar ook voor de kunst”, zegt Jan Jambon, Vlaams minister van Cultuur.

Marika Vansant kreeg uit handen van Jambon een Vlaamse Cultuurprijs. Haar werk ‘Twisting into Nature’ werd door de bezoekers het meest gesmaakt. Dat aantal bezoekers bedroeg op vier maanden tijd 80.000 bezoekers. Een groot succes volgens Plantentuin Meise.