Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Problemen skatepark noopt Kapelle-op-den-Bos tot dreigement

Problemen skatepark noopt Kapelle-op-den-Bos tot dreigement

In Kapelle-op-den-Bos dreigt het gemeentebestuur ermee om het pas heropende skatepark tijdelijk te sluiten. Aanleiding zijn een resem klachten over overlast, weet Het Laatste Nieuws. Jongeren zouden er vuurwerk hebben afgeschoten en een aantal skaters houdt zich niet aan de coronamaatregelen. De politie moest al meermaals optreden.

Het skatepark in Kapelle-op-den-Bos ging na een sluiting van drie maanden eind december volledig vernieuwd weer open. Door de coronacrisis gebeurde dat onder strenge voorwaarden. Zo mogen er maximaal acht skaters tezelfdertijd aanwezig zijn in het park. De politie moest al meermaals ingrijpen, omdat jongeren zich niet aan die maatregel houden. Ook wordt de mondmaskerplicht niet altijd nageleefd en houden de skaters te weinig afstand tegenover elkaar.

De gemeente werkt nu een systeem uit van reservering en zoekt toezichters die alles in goede banen kunnen leiden. Dat zou vanaf de krokusvakantie in werking treden. Indien de problemen dan nog niet opgelost geraken, overweegt de gemeente het skatepark tijdelijk te sluiten.